Almere City FC op puntenjacht tegen Helmond Sport

Geschreven door Redactie

De strijd om een plek in de play-offs om promotie is in alle hevigheid losgebarsten. De concurrentiestrijd in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie is moordend en de ontknoping van het seizoen belooft weer ouderwets spannend te worden. Ieder punt kan beslissend zijn en dus mogen de resterende elf wedstrijden allemaal als finales worden bestempeld. Almere City FC gaat op puntenjacht, te beginnen vanavond tegen Helmond Sport. 

Hekkensluiter 

De Brabantse club is momenteel de troosteloze hekkensluiter van de Eerste Divisie en speelt eigenlijk nergens meer om. Van degradatiestress is geen sprake omdat er aan het einde van de rit geen clubs afzakken naar de Tweede Divisie en de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs om promotie zijn onbereikbaar voor de ploeg van trainer Wil Boessen. De enige manier waarop Helmond Sport het seizoen nog een beetje kleur kan geven is door te vlammen in de vierde periode.   Die begint echter in de volgende speelronde pas. 

Zwaar seizoen 

Helmond Sport kent op z’n zachtst gezegd een zwaar seizoen. Met slechts drie overwinningen, zeven gelijke spelen en zeventien nederlagen verzamelden de Brabanders zestien punten in de 27 gespeelde wedstrijden. Bovendien kreeg Helmond Sport al 59 tegengoals om de oren. Dat is – op FC Dordrecht na – het meest van alle clubs in deze competitie. 

Na de winterstop wisten ‘de kattenmeppers’ vooralsnog twee punten te verzamelen. De thuiswedstrijden tegen NAC Breda en FC Den Bosch eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. De overige duels in 2020 gingen vooralsnog allemaal verloren. 

Eerdere confrontatie 

Almere City FC slaagde er eerder dit seizoen niet in om Helmond Sport pootje te lichten. In augustus kwam de formatie van toenmalig trainer Robert Molenaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bram van Vlerken kreeg al vrij vroeg in de wedstrijd een rode kaart vanwege een natrappende beweging. Toch kwam City met tien man op voorsprong, uit een benutte strafschop van Niek Vossebelt. Invaller Bram Swanen tekende na 67 minuten echter voor de gelijkmaker en daar bleef het bij in Lavans Stadion De Braak. 

Onderlinge balans 

Kijken we naar het verleden tussen Almere City FC en Helmond Sport, dan blijkt dat beide clubs elkaar aardig in evenwicht houden. Van de 33 gespeelde wedstrijden wonnen de Flevolanders er veertien, Helmond Sport stapte vijftien keer met de volle buit van het veld en viermaal werd het gelijk. In het recente verleden spreken de cijfers wel in het voordeel van City. Dit seizoen eindigde het onderlinge treffen weliswaar gelijk, maar in de twee voorgaande seizoenen won City zowel de uit- als thuiswedstrijd. 

In het Yanmar Stadion werd het vorig seizoen 3-0, door doelpunten van Ilias Alhaft, Jerge Hoefdraad en Damon Mirani. Alhaft, die na langdurig blessureleed voor zijn rentree staat, werd destijds verkozen tot Man of the Match. 

Verschillen minimaal 

Na de onfortuinlijke 1-0 nederlaag op bezoek bij NAC Breda is Almere City FC terug te vinden op de tiende plaats van de ranglijst. City moet minstens één plek stijgen om weer zeker te zijn van deelname aan de play-offs om promotie.

Onze Ambassadeurs