Monumentendag Almere

Bijzondere locaties openen de deuren in Almere Haven en Stad 

Ontdek het cultureel erfgoed van Almere Haven en Almere Stad! Op 12 september 2020 openen twaalf bijzondere plekken hun deuren voor het publiek. Dit jaar staat de dag in het teken van “leermonumenten”. Daarom zijn er bibliotheken, een archief en een school te bezoeken. Maar ook op alle andere locaties valt iets te leren. Steeds weer op een andere manier, voor jong en voor oud. Ontdek de verschillen in architectuur in Almere Stad, fiets langs de collectie buitenkunst in Almere Haven en vaar naar het Floriadeterrein. Verdiep u in bijzondere panden, kom meer te weten over de ontwikkeling van Almere of geniet gewoon van een uniek uitzicht.

Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis. Met uitzondering van het centrale informatiepunt is het vanwege corona alleen mogelijk de locaties te bezoeken met reservering. Reserveer plekken voor de locaties en activiteiten die u wilt bezoeken via openmonumentendag.nl. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en activiteiten.


Onze Ambassadeurs