Man of the Match Youri Loen: ,,Gevochten als leeuwen”

Geschreven door Redactie

Youri Loen was met zijn treffer afgelopen vrijdag belangrijk voor de historische overwinning op NAC Breda.

Na 72 minuten spelen tekende hij voor het enige doelpunt, waardoor City wederom (voor de twaalfde keer op rij) ongeslagen bleef in het eigen Yanmar Stadion. Zijn doelpunt leverde hem ‘De 4 Linden Makelaardij’ Man of the Match Award op.

Een trots gevoel overheerst er bij de supporters die Almere City FC een warm hart toedragen. Voor het eerst in de geschiedenis werd er gewonnen van NAC Breda. ,,We hebben gevochten als leeuwen en dat we die strijd kunnen belonen met een overwinning is extra mooi’’, zegt Loen. De middenvelder is ondanks de knappe prestatie van zijn team toch kritisch op de ploeg. ,,In de eerste helft moeten we ons zelf al belonen met een doelpunt en dat gebeurde niet. In de tweede helft maakten we de goal en moeten we doorpakken. Dat lieten we na, waardoor het nog onnodig spannend werd.‘’ 

Ondanks de spannende momenten in de wedstrijd lukte het City om de overwinning over de streep te trekken en dat geeft ook aanvoerder Damon Mirani een goed gevoel. ,,We zaten qua resultaten in een wat mindere fase’’, zegt Mirani. ,,Vorige week stonden we voor en konden we de voorsprong niet vasthouden. Vandaag deden we dat wel en dan is het lekker dat je van een topploeg kunt winnen.’’ 

De 23-jarige verdediger zag, ondanks de mindere resultaten, veel verbeteringen in het spel van zijn ploeg de afgelopen weken. Hij denkt dat er veel mogelijk is dit seizoen. ,,Als wij 100% inzet tonen tijdens de trainingen en wedstrijden dan ben ik ervan overtuigd dat we nog mooie dingen kunnen laten zien.’’

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.