Gregor Stam wil zijn portret van Wall of Fame af

Geschreven door Redactie

Gregor Stam uit Almere neemt niet langer initiatief voor een openluchtzwembad in Almere en wil dat zijn portret van de Almeerse Wall of Fame wordt afgehaald. Dat schrijft hij in een open brief op Facebook.

Stam pleit al lange tijd voor de komst van een openluchtzwembad in Almere. Zo bood hij de raad een petitie aan met 3500 handtekeningen en presenteerde hij begin dit jaar zijn ontwerp voor een openluchtzwembad.

In zijn brief schrijft hij dat de gemeente het initiatief voor een openluchtzwembad nooit serieus heeft genomen. Stam is ook boos dat hij niet aanwezig mag zijn bij gesprekken die worden gevoerd over een haalbaarheidsonderzoek naar het zwembad.

''Het ontbreekt bestuurders in Almere aan lef en de wil om mensen in Almere iets te gunnen, namelijk het openluchtzwembad. Mocht het zwembad er dan toch komen, dan zal het een lichtjaar verschillen wat ik voor ogen had voor de stad. Het zal een uitgekleed zwembad worden.''


Wall of Fame 

Stam noemt de Wall of Fame bij de Topsporthal in Poort, een muur met afbeeldingen van sporters, gebakken lucht. Hij zal de gemeente verzoeken om op korte termijn zijn foto te verwijderen omdat hij er niet meer trots op is om er op te staan. De oud-atleet staat er onder meer op omdat hij Europees kampioen lange afstand was op de triatlon.