Hockeyheren pakken drie hele belangrijke punten

Geschreven door Redactie

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de Hoofdklasse. Voor eigen publiek werd met 2-1 gewonnen van directe concurrent Klein Zwitserland.

Beide treffers werden gescoord door aanvaller Valentijn Charbon. De Almeerders stijgen door de overwinning naar de tiende plaats. De tegenstander uit Den Haag neemt de elfde plaats van De Almeerse over.

De Almeerders controleerden het eerste kwart van de wedstrijd. Er werden nauwelijks kansen weggegeven. Valentijn Charbon brak in de 8e minuut de wedstrijd open met een schitterend backhandshot: 1-0. In het tweede kwart hetzelfde beeld. Almere kiest voor gedoseerd aanvallen en controleert het duel. Opnieuw is Charbon trefzeker met een hard schot: 2-0.

Meteen na de pauze komt Klein Zwitserland terug in de wedstrijd door een treffer van Koen Bijen: 2-1. De gasten uit Den Haag leggen veel meer energie in het derde kwart en weten de Almeerders regelmatig flink onder druk te zetten. In het laatste kwart gaat de strijd tussen de teams gelijk op. Beide ploegen hebben kansen maar er wordt niet meer gescoord.

De Almeerders spelen in dit dubbele speelweekend zondag nog een wedstrijd. Dan gaat de ploeg van trainer Pasha Gademan in Utrecht op bezoek bij Kampong.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.