Skeelertalent De Kroon hoopt op EK medaille

Geschreven door Redactie

Jeroen de Kroon uit Ens is bezig aan een uitstekend seizoen. Het skeelertalent maakte vorige maand zijn debuut bij het WK skeeleren voor junioren in Barcelona.

En nu is hij door de bondscoach ook geselecteerd voor het EK in Pamplona dat aanstaande zondag begint en duurt tot 1 september.

Wekelijks wordt er hard getraind op de skeelerbaan bij het Regionaal Talentencentrum Noord in Heerenveen. Daar hebben ze veel vertrouwen in het sprinttalent van De Kroon. Volgens trainer Sander de Graaff is De Kroon één van de grootste sprinttalenten van Nederland. Ondanks dat De Kroon zijn debuut maakt bij het EK is er veel vertrouwen dat hij daar goed kan presteren. 

Met de ervaring van het WK in zijn bagage hoopt De Kroon ontspannen aan de start te kunnen verschijnen. Een podiumplek behoort volgens hem tot de mogelijkheden. Trainer De Graaff zou tevreden zijn met een top tien klassering van De Kroon.

Onze krant nog niet ontvangen?