Moeder Esther Paul tegen dader en getuigen: 'meld je bij de politie'

Geschreven door Redactie

De moeder van de in 2017 vermoorde Esther Paul, Suus Joosten, roept getuigen in het moordonderzoek op om zich alsnog te melden, desnoods anoniem. 

Ze deed die oproep zaterdag tijdens een bijeenkomst van nabestaanden van geweldslachtoffers in Almere. 

In gesprek met Omroep Flevoland vertelt ze openlijk over haar dochter, het verlies en de ellende die de rechtszaken en de onwetendheid met zich meebrengen.

Esther Paul was de voormalige partner van een drugscrimineel. Ze werd in april 2017 dood gevonden in het Veluwemeer. Haar lichaam was zwaar toegetakeld. Ze zat eerder ondergedoken op een camping in Biddinghuizen.

'Dader is bekend, maar geen bewijs'

Volgens Joosten kwam er na de dood van haar dochter veel op haar af. "Ik moest mijn telefoon inleveren bij de politie omdat ik als laatste contact met haar had. En toen we wisten dat het om mijn dochter ging, mocht ik ook nog twee dagen lang niks zeggen. Ik moest tegen de buren doen alsof alles goed was."

Joosten zou graag zien dat getuigen rondom de moord zich zouden melden. "Ik weet namelijk wie de dader is, alleen er is geen hard bewijs. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd". Twee mannen werden begin 2019 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Paul. Zij werden niet vervolgd omdat er onvoldoende bewijs was.

Tip bij woningoverval

Paul zou betrokken zijn geweest bij het tippen over een enorm bedrag in een huis van een 78-jarige vrouw. Volgens diverse bronnen zou dit de moeder van haar ex-vriend zijn. Dit huis werd overvallen door twee leden van motorclub No Surrender. Er werd bij deze overval in 2016 zo'n 600.000 euro buitgemaakt. Mogelijk dat Paul hier een deel van heeft gekregen. Volgens haar moeder is daar geen enkel bewijs voor.