Verdachte dodelijke steekpartij blijft vastzitten

Geschreven door Redactie

De 25-jarige Almeerder die wordt verdacht van het doodsteken van een 26-jarige man blijft voorlopig vastzitten. Dit heeft de rechtbank in Lelystad maandag besloten.

Volgens de rechtbank zijn er zoveel ernstige verdenkingen tegen de Almeerder dat hij niet vrijgelaten kan worden. Zijn advocaat had hier wel om gevraagd.


De verdachte was betrokken bij een dodelijke steekpartij in de Almeerse Stedenwijk. In de nacht van 14 op 15 augustus werd daar, op het parkeerterrein bij club Paragon aan de Breskensweg, een man doodgestoken. Daar ging een vechtpartij aan vooraf. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. 


Na het misdrijf werden er vijf verdachten aangehouden, onder wie de 25-jarige Almeerder en twee broers van hem. Volgens het Openbaar Ministerie hebben zij een belangrijke rol gespeeld bij het incident. Als mogelijk motief noemde het OM een relatiebreuk tussen het zusje van de broers en het slachtoffer. Maar ook een vechtpartij met een van de broers kan de aanleiding voor de steekpartij zijn geweest. 


In afwachting van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zijn vier verdachten op vrije voeten. Alleen de 25-jarige Almeerder zit nog in de gevangenis en tot 19 februari volgend jaar blijft dat ook zo. Dan gaat de rechtbank de situatie opnieuw beoordelen. 


In tussentijd moet er nog veel onderzoek wordt verricht, zo zei het OM maandag. Dat komt doordat getuigen verschillende verklaringen afleggen. Bovendien willen niet alle getuigen meewerken, omdat sommigen van hen illegaal in Nederland verblijven en niets met overheidsinstanties te maken willen hebben.

Onze Ambassadeurs