Veelzijdige Spaanse verdediger Manel Royo tekent in Almere

Geschreven door Redactie

Ook Manel Royo maakt komend seizoen onderdeel uit van de selectie van Alex Pastoor. De linksbenige verdediger, die op meerdere posities uit de voeten kan, komt over van Llagostera (het huidige UE Costa Brava) uit zijn thuisland Spanje en tekent in Almere een contract voor twee jaar. Royo speelde in Spanje in de jeugd- en reserveteams van clubs als Villarreal CF, Real Valladolid en RCD Espanyol. Daarnaast heeft de verdediger al ervaring in het buitenland; in Tsjechië speelde de nu 28-jarige een half jaar bij FK Teplice.

Met Manel Royo haalt Almere City FC een veelzijdige verdediger bij de selectie. Hij speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden bij Llagostera. De meeste keren stond hij linksback, maar hij werd ook veelvuldig ingezet in het hart van de verdediging. Daarnaast kan Royo ook uit de voeten in een drie-mans achterhoede.

Niet alleen op het veld hoopt Royo op een succesvol seizoen bij Almere City FC, ook daarbuiten kan het een mooi jaar worden voor de verdediger. Begin januari verwacht hij met zijn vriendin Nouria een eerste kindje.

Manel Royo: ,,In gesprekken met de trainer en de technisch manager zijn de ambities van de club mij duidelijk geworden. Het verhaal van Almere City FC spreekt mij erg aan. Bovendien heb ik bijzondere verhalen gehoord over de Nederlandse competitie van diverse landgenoten. Het belooft de meest spannende Keuken Kampioen Divisie-editie in jaren te worden.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,We zijn blij met de komst van Manel Royo omdat we op zoek waren naar een linksbenige verdediger, die sterk is in de passing en de opbouw. Hij is een multifunctionele speler die ons daarmee meer mogelijkheden achterin geeft.”Onze Ambassadeurs