3 Populairste Emigratielanden voor Nederlanders

Geschreven door Redactie

Hier zijn de 3 populairste emigratielanden voor Nederlanders


3. Spanje


Spanje is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Degenen die zich permanent in dit land willen vestigen, zijn meestal 65-plussers. Ze genieten van de warme, zomerse sfeer en het rustige leven aan zee. De droom is om elke dag te genieten van het typische vakantiegevoel en te ontsnappen aan de kou van Nederland. Jaarlijks emigreren er gemiddeld 2.750 Nederlanders naar Spanje.


2. Duitsland


Immigreren naar het buitenland betekent niet dat je uit je woonplaats moet blijven. Veel Nederlanders kiezen ervoor om naar Duitsland te verhuizen. Misschien wonen ze al in het grensgebied of willen ze profiteren van de lagere huizenprijzen in Duitsland. Jaarlijks kiezen maar liefst 4.500 Nederlanders ervoor om hun leven over te dragen aan hun oosterburen. Het voordeel is dat vrienden en familie toch dichtbij zijn, zeker als je vlakbij de grens blijft wonen.

1. Belgie


Dit is misschien niet verwonderlijk, maar België is het meest populaire immigratieland voor Nederlanders. De meeste delen van België spreken dezelfde taal en we delen een grens. Dit maakt de immigratie naar België minder intens. Gemiddeld kiezen maar liefst 5.500 mensen ervoor om naar hun zuiderburen te emigreren. Hier woont een groot deel van deze mensen al dicht bij de grens of werkt bijvoorbeeld voor een Belgisch bedrijf.