Eerste vluchtelingen zijn aangekomen in Almere

Geschreven door Redactie

De eerste asielzoekers zijn zondag aangekomen bij de opvangplaatsen naast het azc in Almere Stad.

De vluchtelingen werden rond 17.45 uur naar het opvangcentrum gebracht.

De asielzoekers liepen met hun waardvolle spullen naar het opvangcentrum, de afgelopen dagen zijn er honderden extra plekken gemaakt voor de asielzoekers. Defensie en het Rode Kruis hebben tenten en koepels gebouwd naast het azc.

Ankie Broekers-Knol zegt dat er “dringend en urgent extra opvangcapaciteit nodig om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te kunnen bieden.” De laatste maanden vragen veel mensen asiel aan. Ook blijven vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben langer in opvanglocaties wonen vanwege het tekort op de huizenmarkt.
Onze Ambassadeurs