Damesdispuut Iuno Sofia doneert kleding aan Missie Gura!

Geschreven door Redactie

Damesdispuut Iuno Sofia organiseert ongeveer twee keer per jaar een kledingruil voor haar leden. De kleding wordt onderling tussen de dames geruild en de overige kleding wordt gedoneerd. Voorgaande jaren ging de kleding naar Leger des Heils, maar dit jaar ging het naar Stichting Missie Gura!

We kennen allemaal wel het gevoel: we pakken de bovenste vijf shirts uit de kledingkast, want dat zijn je favoriete items. Maar daardoor doe je de overige 65% van je kleding eigenlijk nooit aan. Eigenlijk is dat zonde toch? Wat zou je ervan zeggen als je weer "nieuwe" kleding zou krijgen zonder er wat voor te betalen, dat is de droom van elke vrouwelijke student toch? 

Je hebt altijd dingen erin liggen die je eigenlijk al drie jaar niet meer hebt aangehad maar wat je toch liever niet wil weggooien, want dat is zonde. - Praeses van Damesdispuut Iuno Sofia

Weggooien hoeft nu niet meer, want de dames ruilen het onderling. Zo krijgt dat leuke topje of die lekkere trui een heel nieuw leven bij een andere eigenaar. Het kan dus voorkomen dat er een vriendin bij je naar binnen loopt in jouw "oude" trui. Vaak organiseert het dispuut één middag waarop iedereen haar oude kleding meeneemt. Er worden stapels gemaakt die op maat liggen. Soms laten de eigenaren de kleding zelf zien en andere keren speuren de dames zelf door de stapels met kleding. 



Damesdispuut Iuno Sofia

Damesdispuut Iuno Sofia is een dispuut dat bestaat uit 24 dames. Zij zijn een subvereniging van Studentenvereniging ['endzjin] S.V.E.I.A. in Almere. Binnen het dispuut dragen zij de kernwaarden Wijsheid, Kunst en Kracht. Deze waarden vormen een stevige basis, waar de leden zich onder verenigen. Met als devies "Wat sterke vrouwen maakt" zijn zij al bijna acht jaar actief in het Almeerse studentenleven.


Voor het goede doel

Alle kleding die zij niet wisselen, doneren zij aan het goede doel. Welk goede doel dit is, verschilt per keer en wat er actueel is op dat moment. Afgelopen zondag hebben zij weer een kledingruil gehad en de overgebleven items zijn naar Missie Gura gegaan. Deze, nog vrij jonge stichting zet zich in voor kinderen in de stad Gura Humorului in het Noordoosten van Roemenië. Hier heerst veel armoede. Missie Gura zamelt op dit moment kleding en speelgoed in om tijdens Koningsdag te verkopen op het Globeplein in Almere. Alle opbrengst hiervan gaat naar de stichting. Via deze kleine maar toch leuke actie dragen zij hun maatschappelijk steentje bij! En de dames hebben dan weer nieuwe leuke kleding!


Een prachtig initiatief als je het ons vraagt! - Praeses van Damesdispuut Iuno Sofia

Wil je meer weten over Damesdispuut Iuno Sofia? Klik dan hier om naar de website te gaan. 

Onze Ambassadeurs