Hartstichting collecteert niet in Almere vanwege corona

Geschreven door Redactie

De Hartstichting gaat niet in Almere collecteren aan de deur. Dat heeft de Hartstichting besloten omdat het aantal coronabesmettingen hoog is in die gemeente.

De Hartstichting wilde deze week in Almere collecteren voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Het is een zogeheten 'inhaalcollecte' want normaliter collecteert de Hartstichting in april. Die geldinzameling kon ook niet doorgaan vanwege corona.

"Door het het uitstellen van onze collecteweek eerder dit jaar zijn we een enorm belangrijke bron van inkomsten voor onderzoek misgelopen", vertelt een woordvoerder van de Hartstichting. Dat de collectie in Almere weer niet doorgaat noemt ze ontzettend jammer. "Maar we hechten boven alles veel waarde aan de veiligheid en gezondheid van onze collectanten, én donateurs."

De inhaalcollecte wordt in rest van de provincie wel gehouden. De collecte deze week is ook voor het Longfonds en ReumaNederland. Het is nog niet zeker of Almere een nieuwe inhaalcollecte krijgt als dat straks eventueel weer mogelijk is. In andere Nederlandse steden wordt ook geen collecte gedaan.

De Hartstichting zegt dat Almeerders via andere wegen kunnen doneren, als ze dat graag willen.


Onze Ambassadeurs