Vrijwilligers Leger des Heils drukker dan ooit

Geschreven door Redactie

Maaltijdpakketten rondbrengen, kaarten rondsturen, zingen voor bejaarden. De vrijwilligers van inloophuis Bij Bosshardt in het centrum van Almere Buiten zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis drukker dan ooit. Voordat het virus uitbrak, was het een komen en gaan bij het inloophuis van het Leger des Heils. Iedereen die er behoefte aan had, kon er terecht voor een kop koffie, een goed gesprek of een lekkere maaltijd. Nu gaan de vrijwilligers naar die mensen toe.

Nadat de lockdown van start ging, stuurde Lia de Graaf van het Leger des Heils tientallen kaarten naar omwonenden met daarop haar contactgegevens als zij hulp nodig hadden. De dagen erna stond haar telefoon roodgloeiend en is ze begonnen met het opzetten van acties om die mensen te helpen. Er was vooral veel behoefte aan een maaltijdenservice. Dus sindsdien zijn de vrijwilligers elke dinsdag aan het koken en brengen ze het eten rond voor mensen op zo'n dertig adressen. Daarnaast wordt er ook voedsel ingezameld voor zo'n tien gezinnen die het niet zo breed hebben en zijn er honderden kaarten verstuurd aan mensen die eenzaam zijn.

De Graaf merkt dat er veel behoefte aan is. "Mensen vinden het ook heel fijn dat naast een luisterend oor, er ook gewoon wat afleiding is, wat gezelschap. Ze worden gezien, ze worden gehoord. Zeker de oudere mensen in onze wijk zijn echt alleen. Kinderen kunnen niet komen, de kleinkinderen niet. Dus er is heel veel behoefte aan afleiding en een glimlach", aldus De Graaf.

Omdat samen zijn in het buurthuis er voorlopig nog niet inzit, houden de acties voorlopig niet op. Met Koningsdag trekt De Graaf erop uit. Ze neemt een zogenoemde 'oranje verrassing' mee. Alle mensen waar ze bij aanbelt, ontvangen deze. De Graaf neemt ook twee muzikanten mee om muziek te maken, om er zo nog een gezellige dag van te maken.

Onze Ambassadeurs