Cheat Cookie beloont 'Freedom Fighters' voor hun inzet!

Geschreven door Redactie

Deze week staat in het teken van Lock me Up - Free a girl! Gisteren was de openingsdag waarbij in het hele land deelnemers zich 12 uur laten opsluiten met als doel aandacht te vragen voor de strijd tegen kinderprostitutie en het werven van fondsen om deze strijd voort te blijven zetten. In Almere lieten Shasta Rötscheid en Richard Verduyn Lunel zich opsluiten en bij hun vrijlating werden zij verrast door Joe Lamptey van Cheat Cookie.

Tijdens de opsluiting mogen de deelnemers niets eten. Zij krijgen rond 18.00 een kommetje rijst en op deze manier kunnen zij "een beetje" ervaren hoe de opgesloten meisjes zich voelen. Natuurlijk komt deze situatie niet eens in de buurt van de realiteit, maar het is een goede manier om er bewust bij stil te staan. 

Vanuit onze mooie stad is er veel ondersteuning in de vorm van donaties, mensen die de deelnemers een hart onder de riem komen steken en en entertainment om er een zo groot mogelijk "feest" van te maken. Een feest omdat het voor ons allen mogelijk is om zo veel meisjes te helpen door onze inzet.

Onder het motto "Cheat Cookie - You deserve it" vindt Joe Lamptey dat de 'Freedom Fighters' het verdienen om na 12 uur opgesloten te zitten even te mogen "cheaten"!

Lokale ondernemer Joe Lamptey is in februari gestart met het maken en verkopen van zijn "Cheat Cookies". Deze unieke cookies worden op ambachtelijke wijze gemaakt naar het geheime recept van Joe. Omdat Joe trots is op de deelnemers die zich 12 uur laten opsluiten heeft hij gisteren Shasta en Richard beloont met een "Cheat Cookie".