Politie op jacht naar verdwenen winkelwagentjes

Geschreven door Redactie

De politie gaat in de Almeerse Muziekwijk op zoek naar verdwenen winkelwagentjes. Ze zijn eigendom van de Albert Heijn, die laat weten zo'n 100 stuks kwijt te zijn. De wagentjes zijn niet in één keer verdwenen, maar de afgelopen maanden door mensen meegenomen.

In een post op Facebook waarschuwt de wijkagent dat het niet terugbrengen van winkelwagentjes een boete kan opleveren van 104 euro. Achterhouden voor eigen gebruik valt onder verduistering, zo is de boodschap. 

Te gek voor woorden


De Albert Heijn zegt dat het gaat om ongeveer een derde van de winkelwagentjes die verdwenen zijn. De winkelwagentjes mogen buiten de winkel gebruikt worden om je boodschappen in de auto te laden, of als je heel dichtbij woont even op en neer naar huis. Daarna is het de bedoeling dat het wagentje terug wordt gebracht. De politie noemt het 'te gek voor woorden' dat op drukke momenten klanten van de supermarkt moeten wachten omdat er onvoldoende winkelwagentjes zijn.

De wijkagent gaat de komende dagen een ronde lopen in de Muziekwijk, met de bedoeling de winkelwagentjes op te sporen. Vorig jaar deed een Jumbo-filiaal in Emmeloord ook al een oproep om vermiste wagentjes terug te brengen.