15 medewerkers Tomin Groep worden plotseling ziek: politie doet onderzoek

Geschreven door Redactie

De politie doet onderzoek omdat 15 medewerkers van de Tomin Groep plotseling ziek werden in het stadscentrum van Almere. Dat gebeurde vorige week woensdag. De werknemers maken het centrum schoon vanuit een bouwkeet aan de Baljuwstraat, naast het afzuigsysteem voor afval.  

Behalve de politie is ook de gemeente Almere op de hoogte. Die laat weten dat de medewerkers op de locatie zijn onderzocht. Eén van hen moest voor controle naar het ziekenhuis, maar mocht dezelfde dag weer naar huis. Volgens de gemeente gaat het met iedereen weer goed.  

De Tomin Groep bevestigt dat vorige week woensdag een groep medewerkers onwel is geworden. De oorzaak is niet bekend. 

Drugs in de koffie 

Twee bronnen zeggen onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Flevoland dat verschillende medewerkers ziek zijn geworden na het drinken van koffie in de bouwkeet. Beiden vermoeden dat iemand daar drugs in heeft gegooid. Volgens één van hen is tijdens de middagpauze een drugstest afgenomen bij de medewerkers. Zeker drie van hen bleken drugs in hun bloed te hebben, zegt de bron. Hij vertelt verder dat iedereen om 14.00 uur naar huis is gestuurd.  

De politie is ingeschakeld door zowel de gemeente als de Tomin Groep. De rechercheurs gaan onder meer onderzoeken of er opzet in het spel is. Ook wordt gekeken naar de aard van de klachten die de medewerkers hadden. Zowel de gemeente als de politie willen niet zeggen waar het onderzoek zich verder op toespitst.  

Onze Ambassadeurs