Lekker zomers gebak

Geschreven door Redactie

De zomer is heel goed op weg en daar wil je natuurlijk van genieten. Om de zomer te vieren hebben wij 3 lekkere zomerse gebakjes uitgekozen.

Het eerste gebak wat wij hebben uitgekozen is een aardbeientaartje met bretons zanddeeg. Dit taartje is heerlijk fris met slagroom en verse aardbeien. Het zanddeegje uit bretagne heeft iets weg van sloffendeeg, maar dan met een korreltje zout en een hele krokante textuur. Het is een simpel taartje, maar dat maakt het niet minder lekker.

Als tweede gebak hebben wij een passievrucht cheesecake uitkozen. Dit is een tropisch, fris en typisch zomers gebak. Deze cheesecake is heel klassiek en een recept uit het boek ‘’Bakken met een Tropische twist’’ van Vanessa Pourier uit Heel Holland Bakt 2017. De taart is vol van smaak, maar ook lekker romig. En met een verse passievrucht boven op maakt dit het plaatje helemaal af.

Als derde en laatste gebak hebben wij een clafoutis met kersen gekozen. Dit is een klein en klassiek Frans gebakje. Dit is een super goede keuzen in de kersen seizoenen. Door de kersen is het een super zoet gebakje, maar het is ook lekker met appel, abrikozen of zelfs pruimen.

Dit zijn 3 super lekkere zomerse gebakjes die jij kan maken of kopen om samen met vrienden of familie de zomer te vieren.