De Groene Kathedraal, een prachtige plek

Geschreven door Redactie

Een prachtig groene plek midden in Almere

Een duurzame stad heeft een duurzame kathedraal nodig. Dit vond de kunstenaar Marinus Boezem. De kunstenaar ziet de Groene kathedraal als het hoogtepunt van ‘een door menselijk vernuft gestructureerde ruimte’. Dit is volgens hem vergelijkbaar met de polders en de Zuiderzee.

Daarom zijn er in 1987 meer dan 170 populierbomen geplant. De populieren zijn zo geplant dat het de plattegrond van de kathedraal van Reims symboliseert. De groene kathedraal heeft geen dak, geen glas-in-loodramen en geen muren. De regen kan hier zo op de kerkvloer vallen en zo bomen versterken. De bomen moeten de zuilen in de kathedraal voorstellen. Als je binnen staat kijk je constant omhoog en omlaag. De toppen reiken erg hoog en de stammen van de bomen zijn dik en stevig.

Kom een keer langs en kijk je ogen uit. Vind de rust op deze prachtige plek.


Onze Ambassadeurs