Kris telt mobieltjes voor Stichting Opkikker

Geschreven door Redactie

Kris Lijnema telt al vier jaar alle oude mobieltjes die binnenkomen bij Stichting Opkikker in Almere. De stichting verzorgt dagjes uit voor ernstig zieke kinderen. De opbrengst van de mobieltjes wordt daarvoor gebruikt. Kris heeft zelf een hersentumor. Door zijn ziekte kwam hij thuis te zitten. Dat beviel hem niet en hij is blij dat hij zich nu voor de stichting nuttig kan maken. Voor hem is het bezigheidstherapie en het contact met andere medewerkers doet hem goed.

Toen Lijnema zes jaar was, werd bij hem de hersentumor ontdekt. Daar is hij meerdere malen aan geopereerd. Hij is bijna blind omdat de tumor tegen zijn oogzenuw drukt. Maar telefoons tellen gaat hem nog prima af. De nu 29-jarige Kris kwam met de stichting in aanraking doordat hij zelf twee keer een 'Opkikkerdag' mocht beleven. Dat is hem altijd bijgebleven en daarom vindt hij het fijn dat hij iets terug kan doen.

Kris schat dat hij al wel 70.000 mobieltjes geteld heeft. Maar wat hem betreft worden het er nog veel meer. Iedereen kan ze insturen via de website van Stichting Opkikker.

Onze Ambassadeurs