City FC verliest thuis van Jong Ajax 2-3

Almere City heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2018 verloren. Jong Ajax was in Almere met 2-3 te sterk voor de formatie van coach Michele Santoni. Door de nederlaag zakken de Almeerders naar de 9e plek van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij rust leidden de Amsterdamse beloften nog met 1-2 dankzij goals van Ryan Gravenberch en Vaclav Cerny. Spits Stijn Meijer kopte 7 minuten voor rust de aansluitingstreffer binnen namens de thuisploeg.

In de 2e helft ging Almere City FC op zoek naar de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd tilde Jong Ajax invaller Dennis Johnsen de score naar 1-3. Aanvoerder Tim Receveur bracht Almere City FC vervolgens 12 minuten voor tijd toch weer terug in de wedstrijd: 2-3. In de 86e minuut kreeg Ajax een onterechte penalty, nadat scheidsrechter Teuben een handsbal constateerde van debutant Radinio Balker. De strafschop van Cerny werd vervolgens gekeerd door doelman Plattel.

In de laatste minuten van de wedstrijd moest Almere City FC verder met 10 man, nadat rechtsback Van Vlerken geblesseerd moest opgeven en de ploeg al 3x gewisseld had. Het gewenste slotoffensief van Almere City FC bleef door de numerieke minderheid uit: 2-3.    

Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Michele Santoni de laatste wedstrijd van 2018 uit tegen Jong PSV.