Ondernemers businessclub Almere City FC schenken kerstpakketten en fietsen

Geschreven door Redactie

Enkele Almeerse ondernemers, aangesloten bij de business club van voetbalclub Almere City FC, schenken vijfhonderd kerstpakketten en 25 fietsen aan Almeerse gezinnen. Onderdeel van het pakket zijn ook 400 toegangsbewijzen voor klimbos ‘Fun Forest’ om gezinnen ook een leuk uitje in het vooruitzicht te stellen.

De pakketten worden verspreid door de coördinatoren van het Almeerse initiatief ‘als ik later groot ben’ onder Almeerders die bij hen bekend zijn. Onder hen ook gedupeerden van de kindertoeslagaffaire.

Het initiatief van de ondernemers met hart voor de stad past heel goed in de opzet van het tegengaan van armoede in Almere. Wethouder Froukje de Jonge: “Wij zijn hartstikke blij met ondernemers en andere initiatiefnemers die actief bijdragen aan onze Almeerse strijd voor gelijke kansen en bevorderen van (meer) financiële zelfredzaamheid van zo veel mogelijk mensen. Wij vinden dit een mooie actie die heel inspirerend werkt.”

Bij de groeiende businessclub van Almere City FC zijn inmiddels 125 bedrijven aangesloten. Zij vormen samen het grootste zakelijke netwerk van de stad en zijn -wanneer dat weer kan- tweewekelijks terug te vinden in het Yanmar Stadion aan de rand van Almere-Stad.

Bij ‘als ik later groot ben’ zijn veel Almeerse organisaties aangesloten die meewerken aan het steunen van kinderen die opgroeien met weinig financiële mogelijkheden. Op alsiklatergrootben.nl is veel informatie te vinden van alle mogelijkheden van steun. Met ‘De brievenbus’ worden kinderen gericht op weg geholpen bij het realiseren van hun droom. In 2021 zal de leeftijdscategorie 13 tot 18 onder de noemer ‘dare to dream in 036’ bereikt worden vanwege het succes van de ‘dare to dream zomergames’ op instagram.


Onze krant nog niet ontvangen?