Almere City FC hoopt tegen Eagles op de tien

Geschreven door Redactie

Almere City FC hoopt zondag een goede start te maken aan de tweede periode.

Het duel tegen Go Ahead Eagles betekent een weerzien met oud-City trainer Jack de Gier, die afgelopen zomer na een tussenstop bij NEC Nijmegen een baan bij de Deventenaren accepteerde. 

Almere City FC lijkt dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis. In het eigen Yanmar Stadion werd er nog geen enkel punt verspeeld en kan deze middag de tiende overwinning op rij worden genoteerd. De formatie neemt een bak vertrouwen mee uit ‘De Vijverberg’, waar de ploeg 4 oktober thuisploeg De Graafschap na een spannend duel op de nul hield. In Doetinchem stond er na 90 minuten een doelpuntloos gelijkspel op het scorebord. 

Tegenstander Go Ahead Eagles is bezig aan een wisselvallig seizoen. De trots aan de IJssel pakte in de eerste periode dertien punten, waarvan vier punten buitenshuis. Daarmee staat de ploeg van Jack de Gier twee plekken onder City op de negende positie. Afgelopen vrijdag ontving de ploeg Jong AZ in eigen huis. In de Adelaarshorst bleef de ploeg van Jack de Gier steken op een 1-1 gelijkspel. 

Onderlinge duels 

De onderlinge confrontaties wijzen in het voordeel van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer wist uit de laatste tien ontmoetingen tegen City maar liefst zeven keer met een overwinning van het veld te stappen. Twee keer eindigde het duel onbeslist en in slechts één geval ging Almere City FC er met de winst vandoor. We praten dan over februari 2018. In het eigen Yanmar Stadion werd het 2-0 door twee doelpunten van Gaston Salasiwa. De huidige trainer aan de kant van de Eagles was toen nog de trainer van Almere City FC. 

Een speler om in de gaten te houden aan de kant van de tegenstander is Richard van der Venne. De middenvelder was in de eerste negen wedstrijd betrokken bij zeven doelpunten en is daarmee de productiefste speler uit de selectie van De Gier. 

City Spelers met een Go Ahead Eagles verleden

In de huidige selectie van Almere City FC is er één speler met Go Ahead Eagles-verleden. Thomas Verheyt verruilde afgelopen zomer Deventer voor Almere. De spits kwam in totaal 35 keer in actie voor de Eagles, waarin hij dertien doelpunten maakte en zes assists afleverde. In het slot van afgelopen seizoen kon hij promotie naar de Eredivisie al ruiken, maar aan het einde ging het alsnog mis tegen RKC Waalwijk. 

In Deventer kozen ze ervoor na dat beladen seizoen om de selectie een injectie van nieuwe spelers te geven. Na het vertrek van trainer Stegeman vertrokken enkele andere sterkhouders en kwamen spelers als de Tsjechische aanvaller Jaroslav Navrátil daarvoor in de plaats. 

Dit seizoen kwam Verheydt door blessureleed slechts twee keer in actie voor de ploeg uit de polder. In die wedstrijden wist Verheyt tot dusver één keer het net te vinden, als invaller maakte hij de winnende tegen Jong PSV. Op moment van schrijven is nog niet bekend of Verheydt zondag actief is voor het duel tegen zijn oude broodheer. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs