Almere City FC struikelt over Amsterdamse branie

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft gisteren (vrijdag) met 2-4 verloren van Jong Ajax, dat aantreedt met een sterrenensemble. De Amsterdamse branie is de Almeerders na 90 minuten te veel.

Een panenka. Alsof schutter Max de Waal zijn oud-ploeggenoot Brian Brobbey wil revancheren voor het schot dat hij vijf maanden geleden richting de Hoge Ring lanceerde oog in oog met keeper Michael Woud. Het is de derde treffer van De Waal deze avond en de tweede die vanaf elf meter wordt genomen.

De dag begint nog mooi voor Almere City FC. “Leef!”, denken de 2.652 supporters, geheel naar het lijflied van kleine Dré. Massaal verschansen zij zich op het supportersplein en bij de fanshop, waar voor het eerst dit seizoen wedstrijdshirts worden verkocht. Het is één van de laatste thuiswedstrijden met beperkingen én elke seizoenkaarthouder heeft een sticker met zijn naam op de stoel. Nog nooit was het zo vroeg in het seizoen zo druk. Het is een bijna jeugdig enthousiasme dat het Yanmar Stadion overspoelt en dat straalt ook af naar het speelveld.

Zeker wanneer na tien minuten al ‘Laat de zon in je hart’ door de luidsprekers schalt. Het is dan weliswaar geen kaskraker van Andre Hazes Jr, maar de boodschap is in blijheid hetzelfde. Lance Duijvestijn verschalkt keeper Calvin Raatsie met een schuiver na een diepe bal vanuit de verdediging. Dezelfde Raatsie ziet enkele minuten later Ilias Alhaft op hem afbulderen. Een geniale stift van de aanvaller wordt echter van de lijn gehaald.

Mohammed Kudus is de naam van de beul die Almere City FC weer met beide beentjes op de grond zet. Zijn schot, nog geen tien minuten na de openingstreffer, laat keeper Michael Woud verbouwereerd aan de grond genageld. Dezelfde Wout houdt Almere City FC daarna in de wedstrijd, alhoewel het Youri Regeer zijn eigen schuld is dat hij een schot van dichtbij aan de verkeerde kant van de winkelhaak schiet. De mooiste redding van Woud komt net voor de theepauze, waarbij een panterprint op het shirt niet zou misstaan. Hij tikt een schot van Kudus mooi over. Het jeugdige enthousiasme van Almere City FC lijkt even ver weg.

Een ongelukkige overtreding van Thibaut Lesquoy in het strafschopgebied zorgt voor een uitgelezen mogelijkheid voor Max de Waal om de Ajacieden naar een voorsprong te knallen.

Met het inbrengen van Jorrit Smeets en Thomas Poll hoopt trainer Gertjan Verbeek de club uit Amsterdam weer het vuur aan de schenen te leggen. Almere City FC creëert iets meer evenwicht op het middenveld, maar weet dat niet meteen in kansen uit te drukken. “Zij gelooft in mij” zit er vandaag voor de Almeerders echter niet in. Max de Waal maakt zijn tweede van de avond, nadat hij in de omschakeling van een goede City-aanval de verdediging op de proef stelt. Even later gooit hij met veel branie en een panenka de wedstrijd in het slot.

Verbeek brengt in de slotfase nog wel drie nieuwe krachten in. Daaronder is ook Tijmen Wildeboer. De aanvaller maakt niet alleen zijn debuut in het betaald voetbal, hij weet ook meteen het net te vinden met een fraaie kopbal. De 2-4 is echter voer voor de statistieken.

Volgende week speelt Almere City FC wederom thuis. Dan is het FC Dordrecht van trainer Michele Santoni de tegenstander. Supporters die een kaart voor Jong Ajax hebben gekocht, die hebben met hun e-ticket een kortingscode voor dit duel ontvangen.