Minder animo voor Almere City Run

Geschreven door Redactie

De Almere City Run zal zondag flink minder deelnemers trekken dan de editie van vorig jaar. De nieuwe organisatie rekent op ongeveer 2000 hardlopers, tegenover de ruim 3000 deelnemers van vorig jaar. In 2016 deden er nog een record aantal van 3700 atleten mee aan het hardloopevenement.


De Almere City Run wordt zondag voor de tiende keer gehouden met start en finish op de Esplanade in het Stadshart. Organisator Edgar de Veer van Golazo Sports Nederland is ondanks de daling van de animo niet ontevreden: “We hebben de 10 Engelse Mijl toegevoegd en daarmee zijn de halve marathon en de 15 kilometer komen te vervallen. Verder is het zondag vaderdag. Wij zijn met 2000 deelnemers hartstikke tevreden.” 


De Almere City Run bestaat deze jubileumeditie uit de volgende onderdelen: Kids Run (1 Mijl), 4 Mijl, 10 KM en 10 Mijl. De wedstrijden beginnen zondag vanaf 11.00 uur. De nieuwe organisator Golazo Sports is onder meer verantwoordelijk voor de marathons van Rotterdam en Utrecht, de City Pier City Loop Den Haag en het NK wielrennen.