Maand van het Aangepast Sporten

Geschreven door Redactie

November is de Maand van het Aangepast Sporten in Flevoland. Aangepast sporten is voor iedereen die vanwege een beperking niet mee kan draaien binnen het reguliere sportaanbod. Ook in Almere besteden sportverenigingen de komende weken extra aandacht aan sportieve vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking. Zo wordt deze sportmaand op 3 november ingeluid met een Play Unified evenement in Sporthal Waterwijk. Play Unified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact. Almeerse sporters met een verstandelijke beperking hebben voor dit evenement een aantal reguliere sporters uitgedaagd binnen hockey, handbal, atletiek, darten en skeeleren. De wedstrijden worden afgewisseld met clinics. Wethouder Sport Jaap Lodders opent de festiviteiten en voormalig topschaatster Annamarie Thomas verzorgt de warming-up.

Een andere activiteit binnen deze themamaand is goalball. Op 20 november start een aantal wekelijkse proeftrainingen in Almere Poort. Deze sport is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar ook sporters zonder beperking kunnen meedoen. Alle spelers dragen namelijk een afgeplakte bril waardoor er een gelijkwaardig speelveld ontstaat. Iedereen die lef heeft is welkom om mee te doen! Meld u aan bij Bettie Woord via bettiewoord@planet.nl.  

In de overige Flevolandse gemeenten wordt ook aandacht besteed aan de Maand van het Aangepast Sporten. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in Almere en andere plaatsen op www.sportflevo.nl/maand. Daarnaast is Flevoland aangesloten bij de website van Uniek Sporten van het Fonds Gehandicaptensport: http://www.sportflevo.nl/maand.  Via een handige sportzoeker op de website en in de app kunt u in Almere, de rest van Flevoland én daarbuiten zien welk sport- en beweegaanbod er beschikbaar is voor welke doelgroep.  

Aangepast sporten kan natuurlijk ook buiten deze speciale sportmaand. Wilt u weten waar u gedurende het jaar aangepast kunt sporten, of welke sport bij u past? Neem dan contact op met Coördinator Aangepast Sporten Jolanda Gudde via gudde@deschoor.nl. Zij kan u in contact brengen met aanbieders van aangepast sporten en bewegen. Kijk voor meer informatie op sportbedrijf.almere.nl.