Wij feliciteren "onze buren" Ajax met het bereiken van de halve finale CL!

Geschreven door Redactie

Ajax heeft in een fantastische wedstrijd in Turijn een waanzinnige prestatie neergezet door Juventus te verslaan met 1-2!

Ronaldo scoorde in de eerste helft de openingstreffer met een kopbal uit een corner. De eerste helft liet Juventus zien dat ze alles op alles zetten om de halve finale te bereiken. Ajax had even tijd nodig om met de druk om te gaan, maar gedurende het tweede gedeelte van de helft ging Ajax steeds gemakkelijker voetballen. Donny van de Beek schoot in de 34e minuut Ajax naar een gelijke stand 1-1. 

In de tweede helft ging Ajax steeds beter spelen en kregen zij een aantal grote kansen. Tot grote opluchting van Juventus gingen de kansen telkens naast of werden ze tegengehouden door de keeper. Al combinerend begon het gevoel steeds meer te ontstaan dat het echt ging gebeuren waarbij Matthijs de Ligt in de 67e minuut 2-1 de halve finaleplaats veilig stelde. 

In de halve finale neemt Ajax het op tegen de winnaar van Manchester City tegen Tottenham Hotspur.

Onze Ambassadeurs