Verkiezingen: Mo leert over circulaire economie

Geschreven door Redactie

Comedian Mo Hersi uit Almere loopt de dagen tot aan de verkiezingen op 20 maart stage bij Provincie Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland. Want wat doen ze daar eigenlijk allemaal?


De provincie stimuleert ondernemers die met recycling bezig zijn. Bedrijven die werken aan de zogenaamde circulaire economie. Eén van die bedrijven in Roof2Road uit Almere. Dit bedrijf verwerkt bitumen daken zodat ze als grondstof gebruikt kunnen worden voor asfalt.


"Normaal worden de daken verbrandt en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Wij maken alles schoon en vermalen het tot nieuwe grondstof. De weg wordt er ook nog eens een keer sterker van!", vertelt de trotse Gerben Bijker van het bedrijf.


Lokaal

Op een andere manier wordt er in het bos bij Almere ook duurzaam en circulair gewerkt. Daar is het bedrijf 'Groen en Meer' bezig met het zagen van planken en balken van bomen die gekapt zijn.


"Vroeger gingen deze bomen naar de handel, veel gingen naar Belgie voor spaanplaat. Wij maken er nu bijvoorbeeld meubels van en dat is veel duurzamer", vertelt Reinder Scheppink van het bedrijf.


Het zaagsel van het zagen wordt hiernaast ook nog gebruikt. Een bedrijfje kweekt er eetbare paddenstoelen op.

Onze Ambassadeurs