VVD wil 100.000 woningen bouwen in de hele provincie

Geschreven door Redactie

De VVD in de Tweede Kamer wil dat er in heel Flevoland 100.000 woningen bijkomen. De 25.000 huizen die D66 en CDA in Almere Pampus willen bouwen vindt de VVD volstrekt onvoldoende gezien het tekort aan 300.000 woningen in Nederland. VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis noemt het plan van de twee andere regeringspartijen niet ambitieus genoeg. 

Koerhuis roept het kabinet vanmiddag in een debat over het woningtekort op om binnen een half jaar in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn om 100.000 woningen in Flevoland te bouwen. Hij denkt daarbij zelf niet alleen aan Pampus maar ook aan Oosterwold in Almere, Warande in Lelystad en rondom Dronten. Er moet gebouwd worden voor starters, middeninkomens en senioren, aldus Koerhuis.  

Dan moet je volgens Koerhuis niet alleen kijken naar een dure metrotunnel van Almere Pampus naar Amsterdam maar ook naar andere ov-verbindingen, bijvoorbeeld naar Utrecht en Zwolle.