Stadsakkoord gesloten voor bouw 24.500 nieuwe woningen

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere heeft dinsdag een stadsakkoord gesloten voor de bouw van 24.500 woningen. De huizen moeten gebouwd worden in een periode van 10 jaar.

De gemeente bouwt zelf geen woningen maar is daarvoor afhankelijk van partners, zoals bouwbedrijven en woningbouwcorporaties. Daarom zijn deze partijen ook betrokken bij het akkoord. Dankzij de afspraken kunnen gebieden sneller ontwikkeld worden.

De afgelopen tien jaar zijn er gemiddeld 1.000 woningen per jaar bijgekomen in Almere. Het komende decennium moet dat opgevoerd worden tot 2.225 woningen per jaar. Om hoeveel huurhuizen en koopwoningen het zal gaan, en verdere precieze invullingen van de woonplannen, wordt later dit jaar vastgelegd in het Stedelijk Woningbouwprogramma.

Naast het opvoeren van het aantal nieuwe woningen per jaar, zijn ook de stedelijke vernieuwing in Haven en Buiten, de ontwikkeling van het centrum en het afmaken van de stadsdelen Poort en Hout onderdeel van het akkoord.

Voor wethouder Maaike Veeningen is het stadsakkoord het bewijs dat Almere samenwerken heel belangrijk vindt. "Alleen dan kunnen we aan waar de stad, de regio en ook het land om vraagt en dat is bijdragen aan een oplossing voor het woningtekort. In Almere hebben we daar nog altijd de ruimte voor en dan is het goed te zien dat er tussen bedrijfsleven en overheid nauw wordt samengewerkt."

Onze Ambassadeurs