Ymere: 'Appartementen Muziekwijk niet onveilig'

Geschreven door Redactie

De scheuren in de gevels van vier appartementengebouwen in de Almeerse Muziekwijk zorgen niet voor een onveilige situatie en dus ook niet voor een acuut gevaar.

Dat zegt woningcorporatie Ymere over de scheuren in de gevels van de flats aan de Nat King Colestraat en Wessel Ilckenstraat.


Tegelijk is voor Ymere nog niet duidelijk genoeg of de constructie van de gevels echt helemaal in orde is. Daarom wordt er na de bouwvak nader onderzoek gedaan. 


De scheuren zijn al enige tijd terug ontdekt tijdens schilderwerkzaamheden aan de flats. Ymere heeft toen een constructeur naar de constructie laten kijken. "Die kon daar geen definitief advies over geven. Naar aanleiding daarvan hebben we een second opinion aangevraagd bij een ander bureau. Deze constructeur kon ook niet zeggen of de constructie voldoende sterk is, maar heeft ons geadviseerd om geen risico te nemen en uit voorzorg stempels te plaatsen," aldus Ymere in een reactie aan Omroep Flevoland. 


Onderzoek 

Na de bouwvak doet de constructeur een vervolgonderzoek, want Ymere wil precies weten wat er met de gevels aan de hand is. "Zodat we, indien nodig, maatregelen kunnen nemen om dit zo snel mogelijk op te lossen."


De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente is op de hoogte van de situatie. Zodra duidelijk is hoe het probleem moet worden aangepakt, wordt de gemeente weer op de hoogte gebracht. 


Het gaat om vier gebouwen met 187 appartementen die zijn gebouwd in 1993 en 1994.

Onze Ambassadeurs