Fietsersbond wil dat drempels in Havenkom worden verwijderd

Geschreven door Redactie

Fietserbond Flevoland wil dat de drempels in de Havenkom in Almere Haven worden weggehaald. Dat zegt de voorzitter van de Flevolandse afdeling.

"Het is vreselijk wat er is gebeurd, al die ongelukken, dat is gewoon ellendig", zegt Mario Kramer tegenover de regionale omroep. "Wij vinden dat die drempels weg moeten. Het is op deze plek gewoon gevaarlijk. Als je met een peloton fietsers hier overheen komt dan zoekt men de kant van het trottoir op omdat je daar niet over de hobbel heen hoeft en dan gebeuren er dus ongelukken."

Tientallen fietsers zijn de afgelopen dagen onderuit gegaan in Almere Haven. 
Toch vindt Kramer dat ook de fietsers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en beter moeten opletten. Ze moeten hun snelheid aanpassen aan de situatie. "De wielrenners maken een 'Gooirondje'. Dat is vijfendertig kilometer en die jakkeren door. Daar moet dus iets voor komen dat die snelheid wordt beperkt."

De gemeente zou donderdag al extra maatregelen nemen. Dat gaat volgens Kramer om zogenaamde attentiemaatregelen, maar wat die precies inhouden is niet bekend.

Onze Ambassadeurs