Sitalsing nieuwe politiebaas Midden-Nederland

Geschreven door Redactie

Martin Sitalsing wordt de nieuwe baas van de politie in Midden-Nederland, die actief is in Flevoland, Utrecht en het Gooi.

Hij volgt Miriam Barendse op, die onlangs vertrok naar de Vereniging voor Middelbaar en Hoger Politiepersoneel. Sitalsing vertrok in 2012 na 27 jaar bij de politie, omdat hij niet de leiding kreeg over een van de elf eenheden van de nieuwe Nationale Politie. 

Martin Sitalsing is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van Lentis, een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg in Groningen. NRC tipte Sitalsing in juli al als nieuwe chef van de politie Midden-Nederland. Hij zou volgens de krant de eerste eenheidschef van de Nationale Politie worden met een migratieachtergrond. Hij is geboren in Suriname. 

Sitalsing was voor de reorganisatie van de politie plaatsvervangend korpschef in Friesland en korpschef in Twente. Zijn benoeming in Midden-Nederland gaat in op 1 oktober.

Onze Ambassadeurs