Vluchtauto moordenaar advocaat stond in Kamgrasstraat

Geschreven door Redactie

De auto waarmee de moordenaar van de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum in september ontkwam, is uiteindelijk teruggevonden in de Kamgrasstraat in de Almeerse Kruidenwijk.

Dat heeft de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt.


Advocaat Derk Wiersum werd 18 september 's ochtends vroeg bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. De schutter ontkwam in een witte Opel Combo. De politie denkt dat de auto door iemand anders werd bestuurd. Eerder zocht de politie al getuigen die deze auto in Almere hadden zien rijden of staan. De politie wilde de Flevolandse link in de zaak toen niet verder toelichten. 


Derk Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in een zeer omvangrijk onderzoek naar een reeks liquidaties in de onderwereld. In deze zaak geldt de voortvluchtige Ridouan Taghi als hoofdverdachte. 


Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat de daders het huis van de advocaat al enkele weken observeerden. Ze gebruikten daarvoor behalve de Opel Combo ook een gestolen VW-bus en een Renault Megane. De Renault werd in brand gestoken. De VW-bus werd in een parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost teruggevonden. 


In de zaak zit één verdachte vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Over zijn identiteit en zijn mogelijke rol is nog niets naar buiten gebracht. Ook is niet bekend waar de verdachte werd opgepakt.

Onze Ambassadeurs