Ruim 8 jaar cel voor steken advocate

Geschreven door Redactie

De rechtbank in Den Haag heeft Yassine D. veroordeeld tot acht jaar cel en drie maanden. D. schopte in 2012 in Almere met enkele anderen grensrechter Richard Nieuwenhuizen dood.


Volgens de rechtbank is de 22-jarige man nu medeplichtig aan een moordpoging. D. was in 2017 in Zoetermeer samen een tweede verdachte op het kantoor van een advocate. Na een kort gesprek werd de vrouw met een stanleymes in haar gezicht gestoken. Wie er gestoken heeft, is nooit bekend geworden. Ook is onduidelijk gebleven wat het motief voor het steekincident is geweest. 


De tweede verdachte, een 23-jarige man, kreeg 8 jaar cel opgelegd. Een derde man die als chauffeur fungeerde, is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had dat ook geëist, omdat er onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid.

Onze Ambassadeurs