Appartementen gestut wegens scheuren in gevels

Geschreven door Redactie

In de gevels van appartementencomplexen aan de Nat King Colestraat en Wessel Ilckenstraat in Almere zijn scheuren ontdekt. Dat meldt woningcorporatie Ymere. Als voorzorgsmaatregel worden de gebouwen in de Muziekwijk ondersteund door stempels, omdat het mogelijk niet veilig is.


De scheuren in de bakstenen van de gevels zijn ontdekt tijdens schilderwerkzaamheden. Een constructeur heeft vervolgens de gevels bekeken en geadviseerd om de in totaal ruim 150 appartementen tijdelijk te ondersteunen. Bewoners zeggen dat de scheuren al heel lang aanwezig zijn en dat het ook na de ontdekking lang heeft geduurd voordat de ondersteunende pilaren zijn neergezet. 


Sommige bewoners vinden het een naar gevoel, dat hun woningen misschien niet veilig zijn. Ze zeggen bang te zijn. Anderen zijn blij dat de scheuren zijn ontdekt en dat er maatregelen worden genomen om erger te voorkomen. 


Hoe groot het probleem precies is, wordt na de bouwvak onderzocht. Tot die tijd blijven de stempels staan. Volgens Ymere gebeurt het niet vaak dat er zulke maatregelen moeten worden genomen.

Onze Ambassadeurs