'Haven en Buiten niet tegelijk aanpakken'

Geschreven door Redactie

De renovaties van Almere Haven en Almere Buiten moet je niet tegelijk aanpakken. Dat was één van de adviezen van stedenbouwkundige Riek Bakker donderdagavond aan de Almeerse gemeenteraad. 

De centra van Haven en Buiten moeten levendiger en aantrekkelijker worden. Daarom was Bakker uitgenodigd om de politici een les stadsvernieuwing te geven. Bakker stond aan de wieg van grote projecten zoals de Kop van Zuid in Rotterdam en vinexwijk Leidsche Rijn bij Utrecht. Ze weet precies welke valkuilen er zijn en waar je als beleidsmaker op moet letten. 

"Stadsvernieuwing is geen kinderspel. Het raakt mensen tot in de kern. Het gaat om hun huis, hun wijk, hun historie. Je moet iedereen er bij betrekken anders wordt het niks", aldus Bakker. "Slopen is makkelijk, maar zie het daarna maar eens terug te krijgen. Wat er al staat is je identiteit en je geschiedenis. Wees er heel zuinig op."

Diverse gemeenteraadsleden wilden van Bakker weten of ze misschien beschikbaar was om de projecten in Haven en Buiten onder haar hoede te nemen. Daar is het volgens Bakker veel te vroeg voor: "Ik sta hier niet te solliciteren, maar ik zeg nooit op voorhand nee". 



 

Onze Ambassadeurs