Drie heerlijke zomerse gebakjes

Geschreven door Redactie

Heerlijke taartjes om de zomer te vieren.

De zomer is al een tijdje in Nederland en daar wil je natuurlijk van genieten. Om de zomer goed te vieren is hier een lijst van 3 lekkere zomerse gebakjes waar jij van kunt genieten.

  1. Het eerste gebak is een aardbeientaartje met Bretons zanddeeg. Dit taartje is heerlijk fris met slagroom en verse aardbeien. Het zanddeegje uit Bretagne heeft iets weg van sloffendeeg, maar dan met een korreltje zout en een krokante textuur.
  2. Het tweede gebak is een passievrucht cheesecake. Dit is een tropisch, fris en typisch zomers gebak. Deze cheesecake is heel klassiek en een recept uit het boek ‘’Bakken met een Tropische twist’’ van Vanessa Pourier. De taart is vol van smaak en lekker romig. Met een verse passievrucht bovenop maakt dit het plaatje helemaal af.
  3. Het derde en laatste gebak is een clafoutis met kersen. Dit is een klein en klassiek Frans gebakje. Door de kersen is het een lekker zoet gebakje, maar het is ook heerlijk met appel, abrikozen of zelfs pruimen.