Minder Nederlanders met betalingsachterstand op hypotheek

Geschreven door Redactie

Minder mensen hebben te maken met een betalingsachterstand op de hypotheek van minstens drie maanden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting BKR. Op 1 oktober dit jaar ging het om 70.000 mensen, een daling van 12,5 procent ten opzichte van vorig jaar. 

De leeftijdsgroep van 41 tot en met 60 jaar is de grootste groep met een betalingsachterstand. Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van Stichting BKR, ziet binnen deze groep consumenten wel verschillen. "Bij consumenten tot vijftig jaar blijven de betalingsachterstanden dalen, terwijl we zien dat de achterstanden bij huiseigenaren van 51 tot 70 jaar de afgelopen jaren redelijk stabiel zijn. De achterstanden bij huiseigenaren van zeventig jaar en ouder blijven echter stijgen."

Mensen zijn in het algemeen eerder in staat om hun opgelopen betalingsachterstand af te lossen, zegt Stichting BKR. Van de huiseigenaren met een betalingsachterstand weet de helft binnen een jaar deze weer weg te werken. Dit stond een half jaar eerder nog op 40 procent.