Waar Eet Almere

Geschreven door Redactie

HorecaXplosion en Horeca-Events036 bundelen krachten voor nieuw platform: Waar Eet Almere

Sinds kort kunnen inwoners van Almere eenvoudig hun eten direct bij de horecaondernemer bestellen. Het platform Waar Eet Almere (waareetalmere.nl) laat zien welke restaurants eten bezorgen en waar er eten afgehaald kan worden.

Tommy Ingenbleek van marketingbureau HorecaXplosion en Frans Brouwer van Horeca-Events036 besloten vanwege de coronacrisis hun platform eerder te lanceren: “Horecaondernemers kunnen altijd, maar zeker nu, iedere euro goed gebruiken. Het is zonde als deze zuurverdiende euro’s besteed moeten worden aan de hoge provisies die andere bestelsites rekenen.”

Alle horeca Almere verzameld op één platform

De twee heren speelden al een tijdje met het idee om een platform op te richten voor alle horeca in Almere. Het platform moest inwoners, maar ook dagjesmensen en toeristen een goed en volledig beeld geven van al het moois dat Almere te bieden heeft op het gebied van horeca. Maar toen kwam de coronacrisis en moesten vele horecabedrijven de deuren sluiten. Ingenbleek en Brouwer besloten daarop om Waar Eet Almere versneld te lanceren, zodat restaurants die nog wel eten bezorgen of waar maaltijden afgehaald kunnen worden, toch al van het initiatief konden profiteren. Klanten bestellen namelijk direct bij het restaurant van hun keuze, zodat de ondernemer geen geld verliest aan provisie.

En in de toekomst, wanneer de crisis voorbij is, kan ook de overige horeca van Almere profiteren van het platform. Waar Eet Almere wordt dan een plek waar mensen in een oogopslag het enorm rijke horeca-aanbod van Almere kunnen bekijken. Van Italiaans tot Chinees, van snack tot haute cuisine, van spareribs tot vegetarisch, alle stijlen en smaken komen op de website te staan. Inwoners van de stad, en natuurlijk ook dagjesmensen en toeristen, kunnen zo eenvoudig een restaurant, snackbar of (eet)café kiezen voor een lekkere maaltijd of een heerlijke lunch. En direct bij het restaurant bestellen blijft natuurlijk ook tot de mogelijkheden behoren.

Direct bestellen bij horeca Almere

Op dit moment staan op waareetalmere.nl in verband met de coronacrisis alleen nog restaurants, snackbars en eetcafés die eten bezorgen of afhaalmaaltijden verzorgen. Klanten bestellen hun maaltijd direct bij het restaurant. De horecaondernemer hoeft daardoor geen torenhoge provisies af te dragen, zoals bij andere bestelsites wel het geval is. Iets wat Ingenbleek en Brouwers een doorn in het oog was. Wizzymaps maakte de handige plattegrond waarop alle restaurants die meedoen aan het initiatief staan weergegeven.

Horecaondernemers die maaltijden bezorgen en restaurants waar maaltijden kunnen worden afgehaald kunnen zich nu kosteloos aanmelden voor een vermelding op de website waareetalmere.nl. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@waareetalmere.nl. Op de website wordt het restaurant weergegeven met een rode koksmuts op de door Wizzymaps gemaakte plattegrond van Almere. Wanneer klanten op deze koksmuts klikken, krijgen ze een korte omschrijving van de horecagelegenheid te zien en een telefoonnummer om hun bestelling te plaatsen of een verwijzing naar de website van het restaurant.

De initiatiefnemers

Initiatiefnemers van het platform Waar Eet Almere zijn Tommy Ingenbleek van marketingbureau HorecaXplosion en Frans Brouwer van Horeca-Events036. De heren zijn geen onbekenden in de Almeerse horecasector en werkten in het verleden al vaker samen bij diverse evenementen in de stad. Ze dragen de horecaondernemers van Almere een warm hart toe en startten daarom dit platform.