City O21 buigt pas na rode kaart voor Feyenoord

Geschreven door Redactie
Archieffoto: digishotspro

De herhaling van de kampioenswedstrijd van de O21 is geen herhaling van dat kunststukje gebleken. De ploeg van Anoush Dastgir gaat na een tweede gele kaart voor Tyrese Noslin met 0-3 ten onder.

Toen, tijdens de beslissingswedstrijd om het landskampioenschap, won Almere City FC O21 met 0-1 in Rotterdam en pakte het de schaal. Dit seizoen lijkt een nieuwe zege op Feyenoord lang mogelijk, tot Tyrese Noslin na een klein uur zijn tweede gele kaart krijgt na wat ogenschijnlijk niet meer dan een botsing lijkt.

Minuten daarna, nog voor City zich goed en wel kan hergroeperen, valt de 0-1 uit een kopbal van Feyenoorder Nesto Groen. En dat terwijl de wedstrijd tot die opeenvolging van tegenslagen erg gelijk opging, met namens de Almeerders kansen voor onder meer kansen voor Jens Guiting, Jeffry Puriël, Niciano Grootfaam en Tijmen Wildeboer.

En ook na het doelpunt aan de verkeerde kant wordt de moed niet opgegeven, al wordt het – begrijpelijkerwijs – wel lastiger om wat te creëren. Puriël is degene die het publiek nog bijna op de banken krijgt, maar zijn vrije trap uit een vrijwel onmogelijke hoek spat uiteen op de onderkant van de lat.

In de laatste tien minuten breidt Feyenoord O21 de voorsprong dan ook nog uit naar 0-3, al met al een geflatteerde eindstand.

Deze week kan Almere City FC O21 alweer sportieve revanche nemen met een nieuwe thuiswedstrijd, dan is koploper PEC Zwolle O21 de tegenstander op het Ruitenheer Academyveld. De wedstrijd begint om 16:00 uur en is zoals te doen gebruikelijk gratis te bezoeken!


Onze Ambassadeurs