Yanmar Stadion beschikt over nieuwe grasmat

Geschreven door Redactie

Het Yanmar Stadion beschikt sinds afgelopen week over een gloednieuwe grasmat. Door het aanhoudende slechte weer was het speelveld in onze thuishaven erg slecht geworden, waardoor de club ervoor koos om de ondergrond te vervangen. De firma Agterberg BV is verantwoordelijk voor het leggen van de nieuwe mat en heeft dit project reeds gerealiseerd. 


,,Alles is goed verlopen. We hebben de oude mat eraf gefreesd, de toplaag licht bewerkt en de nieuwe mat erop gelegd”, vertelt Gert van Veller, projectleider Sport bij Agterberg BV. ,,De mat is 3,5 centimeter dik en we hebben rollen gebruikt die 2,4 meter breed en 15 meter lang zijn. In principe kan er direct op het veld gespeeld worden, al ligt de competitie voorlopig natuurlijk stil vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Het voordeel daarvan is dat het gras nu nog beter kan hechten.” 

Agterberg BV is een sporttechnisch bedrijf, dat zich bezighoudt met grond-, weg- en waterbouw, grootgroenvoorziening en cultuurtechnische werken. Zij zijn reeds graspartner van PSV (waar de ondergrond regelmatig vervangen werd na de concerten van Guus Meeuwis), de KNVB en Papendal. 

Almere City FC besloot over te gaan tot het vervangen van de grasmat, omdat de oude ondergrond schril afstak tegen de nieuwe tribunes én de ambities van de club. ,,Wij willen onze spelers optimaal faciliteren. Een goede grasmat is in dat kader een belangrijke basis”, liet algemeen directeur John Bes eerder al weten. 

Wanneer de nieuwe grasmat voor het eerst in gebruik kan worden genomen, is door de onzekere situatie rondom het coronavirus nog onduidelijk.
Onze krant nog niet ontvangen?