Jong aast op trendbreuk tegen DOVO

Geschreven door Redactie

Na een vrij vorig weekend komt Jong Almere City FC deze zaterdag weer in actie.

In een uitwedstrijd in Veenendaal neemt de ploeg van Florian Wolf het op tegen DOVO in een poging het tij te keren en voor het eerst in vijf wedstrijden weer te winnen.

De resultaten uit het verleden bieden enig perspectief voor dit weekeinde. In drie ontmoetingen verloor Jong Almere City FC namelijk slechts één keer van DOVO. De eerste twee keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2017/2018, nadat de Veenendalers voor het eerst waren gepromoveerd naar de Derde Divisie. In dat seizoen verdeelden de teams de punten: in Almere won City met 2-0, mede dankzij een treffer van Silvester van der Water, terwijl in Veenendaal DOVO dezelfde uitslag liet aantekenen.

Eerder dit seizoen viel de wedstrijd weer de kant op van Jong City. Dankzij twee goals van Nick Venema, een treffer van Rogier Benschop en een eigen doelpunt werd het in het Yanmar Stadion 4-2 voor de thuisploeg. Spannend was het in die wedstrijd zeker wel: in het laatste kwartier kwam DOVO terug tot 2-2, maar in extremis wisten Florian Wolf en de zijnen de punten binnenboord te houden.

Het belang is zaterdagmiddag groot voor ‘Voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht’, want de ploeg onder leiding van de Schotse trainer Scott Calderwood staat op plek die haar virtueel veroordeelt tot de nacompetitie. Om daaruit te geraken moeten nog vijf punten worden goedgemaakt op Ter Leede. Directe degradatie lijkt inmiddels geen zorg meer voor de Veenendalers want het gat met belagers ONS Sneek en VVOG is respectievelijk acht en negen punten.

Jong City hoopt de negatieve trend van de afgelopen vier duels te kunnen omdraaien. In die wedstrijden pakte de ploeg van Florian Wolf namelijk slechts twee punten. Twee weken geleden ging het met 3-2 onderuit op Sportpark De Bosk tegen Harkemase Boys. DOVO, dat op de 15de plaats staat, lijkt dus een fijne tegenstander om als opstapje te gebruiken in een poging het zadel weer in te klimmen.

Doelpuntrijk belooft het hoe dan ook te worden: in de laatste vijf wedstrijden van Jong Almere City FC vielen gemiddeld telkens bijna zes doelpunten. En ook DOVO kent het begrip doelpuntenfestijn goed, want dit seizoen stonden in wedstrijden met Veenendaalse inbreng al de uitslagen 7-5, 2-6 en 4-3 op het bord. De wedstrijd wordt zaterdagmiddag gespeeld op Sportpark Panhuis in Veenendaal en vangt aan om 14.30 uur.



Onze Ambassadeurs