Thomas Verheydt scoort opnieuw de header op almerecity.nl

Geschreven door Redactie
Thomas Verheydt scoort opnieuw de header op almerecity.nl Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC houdt vrijdagavond lang stand in de regeringsstad door de vorst van de kopdoelpunten aan de grond te houden. Uiteindelijk zwicht de Almeerse ploeg toch en moet de ploeg voormalig clubtopscorer Verheijdt de kroon op zijn werk gunnen. Zijn dertigste van het seizoen is een knik naar de grond die Nordin Bakker de das om doet. Door de 1-0 nederlaag moet Almere City FC volgende week vrijdag tegen Jong AZ winnen en hopen op puntverlies van FC Eindhoven (in Volendam) om zich te verzekeren van het laatste play-offs ticket.

Je zou verwachten dat de zenuwen er door de harde hardcore klanken in het Cars Jeans Stadion aan de Rijksweg A4 er voor de wedstrijd wel uitgeslagen zijn, maar niets is minder waar. Almere City FC is in de beginminuten slordig en te gehaast. Toch leiden de perikelen al in de eerste vijf minuten voor een grote kans. Lance Duijvestijn pegelt maar net naast, na een mooie combinatie met Maarten Pouwels en Jeffrey Puriel.

Ondertussen zaagt, klimt en duwt de Almeerse verdediging oude bekende Verheydt alle kanten op. De grote reus is duidelijk geïrriteerd en laat zijn afkeer tegen verdediger Joey Jacobs duidelijk merken.

Dat de verdediging van Almere City FC zijn oude spits Verheydt tot op het bot irriteert, geeft echter ook ruimte aan de andere aanvallers van ADO Den Haag. Die komen er af en toe haarscherp uit, alhoewel ze de grootste kans te danken hebben aan doelman Bakker. Hij gooit een keepersbal recht in de voeten van een Hagenees. Gelukkig herstelt de doelman zich door het daaruit voortkomende afstandsschot met een katachtige reflex tegen de kruising te stoten.

Na ruim 25 minuten veert trainer Alex Pastoor op van de bank wanneer Ilias Alhaft over de knie gaat in het strafschopgebied van de thuisploeg. Het is een kopie van de strafschop die Alhaft vorige week in het uitduel tegen TOP Oss nog mee kreeg, maar scheidsrechter Alex Bos herkent de actie en wuift een zware straf weg.

De tweede helft lijkt al snel levendiger dan de eerste. Nadat Thomas Verheydt een bal van de zijkant op een haar na mist, krijgt Maarten Pouwels aan de andere kant met veel geluk de bal mee. De Dalfsenaar behoudt het overzicht en legt breed op Ilias Alhaft, maar die komt een teen te kort voor een magnifieke stift. Door de ruimte die achterin staat, beslist Alex Pastoor om Jeffry Puriel in te ruilen voor Joshua Zimmerman.

Na die wissel lijkt Almere City FC aan kracht te winnen en verovert de ploeg het middenveld. Een paar venijnige aanvallen vallen net niet goed. Pouwels heeft de 0-1 op de slof, nadat hij wordt vrijgespeeld door Duijvestijn, maar hij draait net de verkeerde richting in. Ook de afvallende bal kan door Duijvestijn niet op tijd worden afgedrukt.

Halverwege de tweede helft doet Thomas Verheydt zijn oude broodheer de das om met een voorzet van de zijkant die ellenlang onderweg is. Verheydt torent boven naaste bewaker Frederik Helstrup uit en scoort zoals we dat ook in Almere zo vaak hebben gezien.

Een slotoffensief van de Almeerders blijft uit, mede omdat de Hagenezen meermaals naar de grond gaan met blessures. Door de nederlaag speelt de formatie van hoofdtrainer Alex Pastoor volgende week een grote finale in eigen huis. Tegen Jong AZ kan het play-off ticket veilig worden gespeeld als de formatie weet te winnen en tegenstander FC Eindhoven punten verspeeld in de uitwedstrijd bij FC Volendam. Tickets voor de wedstrijd op vrijdag 6 mei om 20:00 uur zijn verkrijgbaar op tickets.almerecity.nl.
Onze Ambassadeurs