Geen coronabesmettingen bij Almere City - SC Cambuur

Geschreven door Redactie

Bij de voetbalwedstrijd tussen Almere City FC en Cambuur Leeuwarden hebben geen coronabesmettingen plaatsgevonden. Dat laat onderzoeksbureau Fieldlab weten. Het was op 28 februari het tweede duel dit jaar waarbij publiek werd toegelaten. Daarbij wordt onderzocht hoe dat in tijden van corona zo veilig mogelijk kan.

Bij de tweede test, vijf dagen na de wedstrijd, kwam 82 procent van de bezoekers opdagen. Daaruit kwam één positief testresultaat, maar uit bron- en contactonderzoek is gebleken dat deze besmetting niet tijdens de wedstrijd maar in de privé-omgeving na de wedstrijd heeft plaatsgevonden, aldus Fieldlab.

Het was de bedoeling dat bezoekers zich voor én na de wedstrijd zouden laten testen. De test voorafgaand aan de wedstrijd was verplicht: zonder negatief testbewijs werd de toegang tot het stadion ontzegd. Omdat er voor die tweede test niet zo'n stok achter de deur was, deed directeur John Bes van Almere City FC een dringende oproep aan de supporters om zich toch ook de tweede keer te laten testen.



Onze Ambassadeurs