City FC aast op winst in Markermeer-derby tegen FC Volendam

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De Almeerders willen na een gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1) en de nederlaag van vorige week bij Jong Ajax (3-2) weer tot winst komen.


FC Volendam staat momenteel op de zevende plaats van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Almere City FC terug te vinden is op plek 13. Trainer Robert Molenaar kan tegen 'het andere Oranje' geen beroep doen op James Efmorfidis, Thomas Verheydt en doelman Agil Etemadi, die allen geblesseerd zijn. Bovendien ontbreekt de nieuwe spits Nick Venema vanwege een schorsing en interland-verplichtingen bij Oranje -20 jaar. 

Linksback Dico Koppers heeft na een hielblessure de groepstraining weer hervat, maar zal nog niet in de basis starten tegen FC Volendam. Voor Almere City FC-trainer Robert Molenaar is het een speciale wedstrijd omdat hij als speler en als trainer actief was bij FC Volendam. 

Opstelling Almere City FC: 

Smits, Van Vlerken, Mirani, Balker, Blackson, Loen, Vossebelt, Kip, Hunte, Harrison en Goselink.