City FC wil periodetitel pakken tegen Jong PSV

Geschreven door Redactie

De profvoetballers van Almere City FC willen vrijdagavond de vierde en laatste periodetitel veroveren in de Keuken Kampioen Divisie.

Om een feestje te kunnen vieren in eigen huis moet er in het Yanmar stadion worden afgerekend met Jong PSV, de nummer vier van de ranglijst.


De Almeerders kunnen zich komende vrijdag plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Dan moet City thuis winnen van Jong PSV en de nummer zeven TOP Oss moet dan punten laten liggen tegen FC Dordrecht. Op deze manier kan de ploeg van trainer Ole Tobiasen de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. 


Puntenrecord verbeteren 

Almere City FC kan tegen de beloften uit Eindhoven bovendien het punten-record van de club verbeteren. Het huidige clubrecord staat op 59 punten en dat hebben de Almeerders dit seizoen inmiddels geëvenaard.


Blessureleed 

Almere City FC trainer Ole Tobiasen kan tegen Jong PSV geen beroep doen op Ilias Alhaft, die vorige week tegen Telstar zijn voorste kruisband van zijn knie afscheurde. Hij is negen maanden uitgeschakeld. Ook linksback Moustapha Seck lijkt de wedstrijd tegen de Eindhovenaren niet te gaan halen. De AS Roma huurling komt momenteel terug van een enkelblessure.


Youri Loen trainde donderdag niet mee, omdat hij hij deze week een lichte knieblessure opliep. Trainer Ole Tobiasen verwacht echter wel dat de middenvelder kan spelen vrijdagavond. Ricardo Kip ten slotte, die sukkelt met een hamstringblessure, is pas over een paar weken weer beschikbaar voor de Almeerders.