Minder fans bij Feyenoord-Sparta

Geschreven door Redactie

Er zullen komende zondag 9 augustus tijdens het oefenduel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam minder fans aanwezig zijn dan oorspronkelijk gepland. De gemeente heeft besloten het aantal toegestane toeschouwers van 7000 terug te schroeven naar 4000.


Dat meldt Feyenoord op de clubwebsite. Daarnaast moeten alle aanwezige fans een mondkapje dragen tijdens de wedstrijd. De aanleiding van deze maatregelen zijn de verscherpte corona-maatregelen, die premier Mark Rutte donderdag naar buiten bracht tijdens zijn persconferentie. Eerder besloot gemeente Amsterdam al geen fans toe te laten bij het duel van Ajax tegen RKC Waalwijk op 8 augustus.


Rutte uitte donderdag kritiek op de fans van Feyenoord tijdens de eerste open training van de club. Een deel van de 1800 fans zongen en schreeuwden tijdens die training, terwijl dat niet is toegestaan."Ik kan me voorstellen dat de burgemeester van Rotterdam dan op een gegeven moment besluit het aantal fans drastisch te beperken of de aanwezigheid van supporters helemaal te verbieden", zei Rutte.

Onze Ambassadeurs