KNVB beker: Almere City uitgeschakeld door VVV

Geschreven door Redactie

Almere City FC is woensdagavond kansloos uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB beker. Eredivisieclub VVV Venlo was in Almere met 1-4 veel te sterk voor de Almeerders.


In de eerste helft kwam Almere City FC na 10 minuten brutaal op voorsprong na een corner, die via de heup van VVV speler Roy Gelmi onfortuinlijk achter zijn eigen doelman Kirschbaum belandde. Vervolgens werd VVV sterker en werd Almere meer teruggedrongen op eigen helft.

Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte: Vito van Crooij wist in het centrum een voorzet vanaf links van Joshua John achter doelman Woud te werken. Beide ploegen leken met die 1-1 stand de rust in te gaan, maar op slag van rust kreeg VVV een vrije trap die door Jafar Arias van dichtbij werd binnengekopt: 1-2. 


VVV kwam vlak na rust snel op 1-3 na opnieuw een vrije trap: Evert Linthorst mocht in de rebound van dichtbij de bal achter doelman Woud schieten. Vervolgens kwam Almere goed weg, nadat Machach hard op de lat schoot namens de gasten. Na 70 minuten werd de wedstrijd definitief beslist: Jafar Arias schoot na een uitbraak droog de 1-4 binnen. Dit bleek ook de einduitslag. Komende maandag speelt Almere City FC de laatste competitiewedstrijd van het jaar uit tegen Jong PSV. 


Fotograaf: Ron Baltus