History in the making: Elftal van de Eeuw!

Geschreven door Redactie

15 jaar betaald voetbal in Almere. 15 jaar waarin vele spelers de revue passeerden. Van Juan Viedma tot Pablo Rosario, van Sander Duits tot Vincent Janssen. We gaan terug in de tijd en jij kunt je stem laten gelden. Deze zomer krijgen twaalf helden uit onze clubgeschiedenis namelijk een plekje in een bijzonder team (inclusief coach). In samenwerking met supportersplatform ‘Almere City Fans’ gaat Almere City FC op zoek naar het Elftal van de Eeuw! 

Welke spelers uit onze clubhistorie (FC Omniworld / Almere City FC) hebben een onuitwisbare indruk gemaakt? Welke publiekslieveling zal nooit vergeten worden in het Yanmar Stadion? En welke hoofdtrainer bleek een tactisch meesterbrein? Dat bepaal jij de komende maanden. 

De mannen van Almere City Fans hebben in de afgelopen weken per positie een lijst van 16 spelers samengesteld die in aanmerking komen om uiteindelijk geselecteerd te worden voor het Elftal van de Eeuw. Sommige spelers kwamen op meerdere posities in actie. De redactie heeft uiteindelijk besloten voor welke positie de betreffende spelers in aanmerking komen. Naast de veldspelers zijn ook acht hoofdtrainers genomineerd. 

Bracket 

Om tot het Elftal van de Eeuw te komen is een bracket opgesteld. In meerdere rondes moeten supporters kiezen tussen twee of vier spelers. De speler met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde. We starten de competitie met de zestiende finales en komen gedurende de zomer steeds dichter bij het ‘dreamteam’. Vlak voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen wordt het Elftal van de Eeuw bekend gemaakt. Uiteraard krijgt deze verkiezing daarna een bijzonder vervolg en wachten er gedurende het jaar nog enkele mooie verrassingen. 

Stemmen 

Stemmen op je favoriete spelers kan via de Instagram Stories, Facebook en Twitter van Almere City FC. Op de website houdt Almere City FC je op de hoogte van de stand van zaken. Ook de mannen van Almere City Fans volgen de verkiezing op de voet en doen via hun website en social media kanalen verslag. De eerste stemronde gaat aanstaande maandag (8 juni) van start.

Schrijf mee aan de geschiedenis van Almere City FC en draag met jouw stem bij aan het Elftal van de Eeuw!

Onze Ambassadeurs